DIENINIO TIPO VAIKŲ VASAROS POILSIO STOVYKLA ‚PELĖDŽIUKAI“

 

Kazlų Rūdos sav. Plutiškių gimnazijoje 2018 metų birželio 3–15 dienomis vyko dieninio tipo vaikų vasaros poilsio stovykla „Pelėdžiukai“. Stovykloje ilsėjosi 15 vaikų.

 Darbą stovyklos ,,Pelėdžiukai“ dalyviai pradėjo dainos ir emblemos kūrimu. Stovyklautojai mokėsi dainuoti, spalvino pelėdžiuką - stovyklos simbolį. Jų įvairiaspalviai darbai puošė mokyklos stendą. Buvo sukurtos stovyklos taisyklės, skaitomos pasakos, piešiami mėgiami jų personažai.

 Antrąją stovyklos dieną buvo gaminamos vasaros girliandos, žaidžiami judrieji žaidimai su kamuoliais ir balionais, varžomasi orientacinėse varžybose, iliustruojami dienos veiklos įspūdžiai.

 Trečioji stovyklautojų diena prasidėjo pažintine kelione į Birštono kurortą. Čia jie aplankė Vytauto Didžiojo paminklą, užkopė į jo garbei pavadintą kalną, grožėjosi įspūdinga Nemuno vingio panorama. Užsukę į ,,Birutės‘‘ ir ,,Vytauto“ biuvetes ( trykštančias mineralinio vandens versmes ) stovyklautojai galėjo  karštą vasaros dieną atsigaivinti ir troškulį numalšinti  mineralinio vandens gurkšniais. Taip pat mėgavosi Kneipo teikiamais malonumais, ilsėjosi Birutės viloje, aplankė prie sanatorijos ,,Versmė“ esantį fontaną. Grįžę patirtus kelionės įspūdžius pavaizdavo piešiniuose.

 Ketvirtąją stovyklos dieną buvo žiūrimas filmas „Paslaptinga karalystė“ mokyklos bibliotekoje, entuziastingai ant asfalto spalvotomis kreidelėmis braižomas Plutiškių kaimo geografinis žemėlapis, piešiamas kaimo peizažas.

 Penktąją dieną stovyklos dalyviai keliavo į Marijampolę – Suvalkijos sostinę. Čia aplankė garsaus Lietuvos kalbininko J. Jablonskio paminklą, poezijos ir Pašešupio parkus, miesto atnaujintą sodą, žaidė, mėgavosi puikiu oru ir gamta. Po pietų dalyvavo šaškių varžybose.

 Antroji stovyklos savaitė prasidėjo kūryba iš plastilino, kankorėžių, buvo žaidžiamas stovyklautojų mėgiamas kvadratas, o po pietų visų laukiama šokių diskoteka. Buvo žiūrimas filmas ,,Bjaurusis Aš“. Stovyklos dalyviai pagal savo asmeninius poreikius atliko veiklas: vieni piešė kompiuterine programa, kiti – aktyviai varžėsi sportinėse varžybose. Antrosios stovyklos savaitės trečioji diena prasidėjo knygų skaitymu, mįslių minimu, patarlių rinkimu, varžytuvėmis mažosiose olimpinėse žaidynėse. Prieš paskutinioji stovyklos diena buvo skirta kelionei į Kazlų Rūdos miško muziejų ir virvių parką. Buvo dalyvauta akcijoje ,,Šiukšlėms – ne “.

 Stovyklos dalyviai atsisveikino paskutiniąją dieną kurdami atvirukus iš popieriaus aplikacijos, parašė atsisveikinimo laiškus stovyklos vadovėms, žaidė ir šoko.

 

 

Kazlų Rūdos sav. Plutiškių gimnazijos dieninio tipo vaikų vasaros poilsio stovyklos  „Pelėdžiukai“

2017 metų ataskaita

     20170710 102614

 

      Nuo gegužės 31d. iki birželio 13 d.  Kazlų Rūdos sav. Plutiškių gimnazijoje vyko dieninio tipo vaikų vasaros poilsio stovykla  „Pelėdžiukai“. Joje dalyvavo nemažas būrys, norinčių turiningai praleisti 10 vasaros atostogų dienų. Kiekvieną rytą tradiciškai stovyklautojai pradėdavo rytine mankšta. Pirmąją stovyklos dieną dalyviai buvo supažindinti su stovyklos veiklos planu, dienotvarke, entuziastingai susikūrė stovyklautojo taisyklių atmintinę, žaidė judriuosius žaidimus gimnazijos stadione, o po sočių pietų perskaitytas pasakas iliustravo savo piešiniais.

Vasaros poilsio stovykla „Pelėdžiukai“

 

Jau daugelį metų iš eilės Plutiškių gimnazijoje mokslo metų pabaigoje, birželio 1 – 12 dienomis,  vyko vaikų dieninio tipo vasaros poilsio stovykla „Pelėdžiukai“. Stovyklai vadovavo muzikos mokytoja metodininkė ir ikimokyklinio ugdymo pedagogė Rasuolė Kazakevičienė kartu su priešmokyklinio ugdymo pedagoge Jolanta Nejuviene. Stovyklą lankė ir joje dalyvavo 30 priešmokyklinės grupės ir pradinių klasių mokinių.

Pirmąją stovyklos dieną Pelėdžiukų stovykloje visi vieni su kitais susipažinome. Vėliau išsirinkome atsakingus stovyklautojus už lankomumą, drausmę bei atsakingus už maisto paruošimą. Vėliau visi gavo po pelėdą, kurią nusispalvino, išsikirpo ir prisitvirtinę ant siūlo ir nešiojo ant kaklo visos stovyklos metu.

Visos stovyklos metu vaikai užsiminėjo įvairiomis veiklomis. Kiekviena diena prasidėdavo visiems susirinkus į klasę ir pasisveikinus vieni su kitais, susižymėdavome lankomumą, susipažindavome su saugumo instruktažais, jei jie būdavo būtini tos dienos veikloms. Po to darydavome rytinę mankštą.