Plutiškių gimnazijos ugdytiniai – solidarumo bėgimo dalyviai

Solidarumo bėgimo starto švilpukas spalio 2 d. aidėjo ir Kazlų Rūdos sav. Plutiškių gimnazijoje. 2017 m. gimnazijos ugdytiniai įsijungė į jau tradicija tapusią organizacijos „Gelbėkit vaikus“ iniciatyvą – Solidarumo bėgimą. Lietuvoje jis rengiamas 4-ąjį kartą. Bėgimu siekiama skatinti solidarumą tarp skirtingų kultūrų, socialinės aplinkos ir įvairausamžiaus vaikų. Solidarumo bėgimą palaiko LR Švietimo ir mokslo ministerija. Iniciatyvosglobėja LR Prezidentė Dalia Grybauskaitė dalyvius pasveikino tokiais žodžiais:

„Sveikinu visus 4-ojo „Solidarumo bėgimo“ dalyvius – vaikus, jų tėvelius, mokytojus ir mokyklas.Esate atsakingi ir draugiški, mokantys užjausti ir ištiesti pagalbos ranką. Būdami kartu Jūs – didelėjėga, rodanti, kad gerumas ir kilnūs tikslai gali įveikti visus atstumus ir pasiekti tuos pasaulio vaikus,kuriems reikia paramos.Šis bėgimas Lietuvos vaikams dovanoja vieną svarbiausių gyvenimo pamokų – supratimą, kad socialinis jautrumasprasideda nuo kiekvieno iš mūsų pastangų, kad nuoširdi pagalba kitam yra tikrai labai prasminga. O tėveliams šių metųtema – pozityvi tėvystė primena, kaip svarbu nuolatos stiprinti savo įgūdžius ir žinias, mokytis išgirsti ir padėti, ugdytiaktyvią ir pilietišką jaunąją mūsų ateities kūrėjų kartą.Dėkoju Jums visiems – Jūs prisidedate prie gerų darbų ne tik Lietuvoje, bet ir pasaulyje. Linkiu bėgti drąsiai ir ryžtingai, nes kiekvienas Jūsų žingsnis vaikams reiškia saugumą, rūpestį ir gerovę.

Gražių ir įsimintinų šventės akimirkų!“

Solidarumo bėgimo tikslai -  ugdyti vaikų socialinę atsakomybę, sąmoningumą bei solidarumą; padėti Lietuvos ir Zambijos vaikams.

 

4-ojo Solidarumo bėgimometu surinkta parama bus skirta pasaulinės organizacijos „Save theChildren“ pozityviosios tėvystės programai pritaikyti Lietuvoje;paruošti lektorius dirbti su programa ir vesti mokymus;visuomeninės organizacijos „Gelbėkit vaikus“ vaikų dienos centrų socialinių darbuotojų, kurie ves pozityviosios tėvystės mokymus VDC lankančių vaikų tėvams ir kitiems bendruomenės nariams, mokymams;medicinos punktui Chikabukebendruomenėspradinėje mokykloje Zambijoje įkurti.

 

Gerumas – tai stiprybė. Ją  džiaugsmingai pademonstravo Plutiškių gimnazijos ugdytiniai – Solidarumo bėgimo dalyviai. Po bėgimo jie oriai pranešė savo rėmėjams, kad yra verti pasitikėjimo, nes nubėgo suderėtus Solidarumo kilometrus irper juos rėmėjai gali perduoti pažadėtą paramą.

Plutiškių gimnazijos ugdytiniai – solidarumo bėgimo dalyviai

Solidarumo bėgimo starto švilpukas spalio 2 d. aidėjo ir Kazlų Rūdos sav. Plutiškių gimnazijoje. 2017 m. gimnazijos ugdytiniai įsijungė į jau tradicija tapusią organizacijos „Gelbėkit vaikus“ iniciatyvą – Solidarumo bėgimą. Lietuvoje jis rengiamas 4-ąjį kartą. Bėgimu siekiama skatinti solidarumą tarp skirtingų kultūrų, socialinės aplinkos ir įvairaus amžiaus vaikų. Solidarumo bėgimą palaiko LR Švietimo ir mokslo ministerija. Iniciatyvos globėja LR Prezidentė Dalia Grybauskaitė dalyvius pasveikino tokiais žodžiais:

„Sveikinu visus 4-ojo „Solidarumo bėgimo“ dalyvius – vaikus, jų tėvelius, mokytojus ir mokyklas. Esate atsakingi ir draugiški, mokantys užjausti ir ištiesti pagalbos ranką. Būdami kartu Jūs – didelė jėga, rodanti, kad gerumas ir kilnūs tikslai gali įveikti visus atstumus ir pasiekti tuos pasaulio vaikus, kuriems reikia paramos. Šis bėgimas Lietuvos vaikams dovanoja vieną svarbiausių gyvenimo pamokų – supratimą, kad socialinis jautrumas prasideda nuo kiekvieno iš mūsų pastangų, kad nuoširdi pagalba kitam yra tikrai labai prasminga. O tėveliams šių metų tema – pozityvi tėvystė primena, kaip svarbu nuolatos stiprinti savo įgūdžius ir žinias, mokytis išgirsti ir padėti, ugdyti aktyvią ir pilietišką jaunąją mūsų ateities kūrėjų kartą. Dėkoju Jums visiems – Jūs prisidedate prie gerų darbų ne tik Lietuvoje, bet ir pasaulyje. Linkiu bėgti drąsiai ir ryžtingai, nes kiekvienas Jūsų žingsnis vaikams reiškia saugumą, rūpestį ir gerovę.

Gražių ir įsimintinų šventės akimirkų!“

Solidarumo bėgimo tikslai -  ugdyti vaikų socialinę atsakomybę, sąmoningumą bei solidarumą;  padėti Lietuvos ir Zambijos vaikams.

 

4-ojo Solidarumo bėgimo metu surinkta parama bus skirta pasaulinės organizacijos „Save the Children“ pozityviosios tėvystės programai pritaikyti Lietuvoje; paruošti lektorius dirbti su programa ir vesti mokymus; visuomeninės organizacijos „Gelbėkit vaikus“ vaikų dienos centrų socialinių darbuotojų, kurie ves pozityviosios tėvystės mokymus VDC lankančių vaikų tėvams ir kitiems bendruomenės nariams, mokymams; medicinos punktui Chikabuke bendruomenės pradinėje mokykloje Zambijoje įkurti.

 

Gerumas – tai stiprybė. Ją  džiaugsmingai pademonstravo Plutiškių gimnazijos ugdytiniai – Solidarumo bėgimo dalyviai. Po bėgimo jie oriai pranešė savo rėmėjams, kad yra verti pasitikėjimo, nes nubėgo suderėtus Solidarumo kilometrus ir per juos rėmėjai gali perduoti pažadėtą paramą.