Vasaros poilsio stovykla „Pelėdžiukai“

Kaip ir kiekvienais metais, taip ir šiais birželio 3-14 dienomis Plutiškių vidurinėje mokykloje vyko vaikų dieninio tipo vasaros poilsio stovykla „Pelėdžiukai“. Stovyklai vadovavo muzikos mokytoja Rasuolė Kazakevičienė kartu su spec. pedagogė Evelina Kašauskiene. Stovyklą lankė 30 tos pačios mokyklos pradinių klasių mokinių.

Stovykla vaikus pakvietė užsiimti įvairiomis aktyviomis ir kūrybiškomis veiklomis. Kiekviena diena prasidėdavo bendru pasisveikinimu, veiklos plano aptarimu, saugumo taisyklių priminimu, jei jos būtinos tos dienos veikloms. Po to  rytinė mankšta ir judrieji žaidimai. Devintą valandą ėjome pusryčiauti. Po pusryčių užsiimdavome tą dieną numatyta kūrybine veikla, o po pietų, jei būdavo geras oras, laiką leidome mokyklos stadione. Laikas stovyklautojams bėgo tiesiog nepastebimai.

Pirmąją stovyklos dieną „Pelėdžiukų“ stovykloje visi vieni su kitais susipažinome, išsirinkome atsakingus už lankomumą, drausmę bei maisto paruošimą. Vėliau visi kūrė stovyklautojo ženklelį - tai pelėda, kurią kiekvienas nusispalvino, išsikirpo ir nešiojo visos stovyklos metu.

Labiausiai įsimintina veikla stovyklautojams buvo draugystei skirta diena, kurios metu vaikai savo geriausiam draugui rašė laišką, dar nemokantys rašyti piešė. Vėliau visi kartu kūrė draugystės medį. Vaikai piešė ir iškirpo medžio lapus, kitoje pusėje rašė palinkėjimą savo draugui. Visi lapai buvo suklijuoti ant medžio šakos, kuri stovėjo visos stovyklos metu.

Kita veikla, sulaukusi ne mažesnio vaikų susidomėjimo ir entuziazmo, – akcija  „Šiukšlėms NE“. Jos metu vaikai su stovyklos vadovėmis išėjo į Plutiškių kaimą rinkti šiukšlių. Jos metu stovyklautojai diskutavo apie gamtos išsaugojimo svarbą ir jos taršą. Norėdami parodyti, kokia svarbi jiems yra juos supanti aplinka, vaikai varžėsi, kas daugiau surinks šiukšlių.

Stovyklos metu vaikai šoko, vaidino, dainavo, piešė, lankstė iš popieriaus, karpė ir t.t. Paskutinę stovyklos dieną vaikai lankstė, piešė ir spalvino drugelius, pritvirtino juos prie pagaliuko ir susmaigstė pievelėje prie įėjimo į mokyklą, kaip padėką už gerai ir smagiai praleistą laiką stovykloje. Iš šių drugelių sudėjo linksmą veidelį, kuriuo norėjo parodyti, kokie esame linksmi, kūrybingi vaikai. Vėliau visi stovyklautojai gavo padėkas ir diplomus už pasižymėjimą stovykloje, atliktas veikas. Po oficialios dalies su vaikais buvo atsisveikinta ir palinkėta geros, linksmos, turiningos vasaros.

Rasuolė Kazakevičienė,

Stovyklos „Pelėdžiukai“ vadovė