Projektas ,,Twinschools" (Mokyklos dvynės)

tslogo x2 1

Kazlų Rūdos sav. Plutiškių gimnazija, išreikšdama palaikymą Ukrainai, prisijungė prie labai įdomaus projekto ,,Twinschools" (Mokyklos dvynės). Tai projektas-platforma, kurio metu nuotoliniu būdu susitinka ir kūrybiškai bei įtraukiančiai kartu leidžia laiką Ukrainos ir Lietuvos moksleiviai. Projektas skirtas suartinti Lietuvos ir Ukrainos kultūras, supažindinti moksleivius su skirtingomis tradicijomis, papročiais, gyvenimo būdu ir kylančiais sunkumais, paskatinti ieškoti ir atrasti kultūrinius panašumus, problemų sprendimo būdus, sukurti palaikymo tinklą ir užmegzti draugystes bei bendradarbiavimą visam gyvenimui.

2023 m. spalio 25d. įvyko pirmasis mokyklų- dvynių: Kazlų Rūdos sav. Plutiškių gimnazijos ir Ukrainos Приватне підприємство "Приватний заклад освіти " МудрАнгелики" (privati įmonė "Mudrangelikos privati mokymo įstaiga") susitikimas, kurio metu mokiniai susipažino su Lietuva ir Ukraina bei jų kultūra, tradicijomis. Ateityje laukia kiti susitikimai įvairiomis temomis: ,,Nacionalinė virtuvė", ,,Tradicijos šeimose", ,,Klimato kaita, kaip išsaugoti mūsų planetą? ", ,,Sveikata ir sportas, sporto nauda žmogui" ir kt.

Programos metu mokiniai dirba grupėse po 10 (5+5 iš abiejų šalių). Darbą koordinuoja ir veda iš anksto Twinschools specialistų apmokyti mokiniai-fasilitatoriai.

Filosofinė projekto mintis: Kaip gali būti taika, jeigu žmonės nesupranta vieni kitų; ir kaip jie gali suprasti, jeigu nepažįsta vieni kitų? (Lester B. Pearson, buvęs Kanados ministras pirmininkas, Nobelio taikos premijos laureatas)