PAAUGLIŲ PSICHOLOGINIO ATSPARUMO STIPRINIMAS

Pirma nuotrauka

Įgyvendinant Kazlų Rūdos savivaldybės visuomenės sveikatos rėmimo specialiosios programos projekto veiklas „Paauglių psichologinio atsparumo stiprinimas“ 2023 m. spalio 02 d. Plutiškių gimnazijos mokiniai lankėsi kino teatre "Spindulys", kuriame vyko filmo "Drugelio širdis" peržiūra. Drugelio širdis – filmas moksleiviams apie draugystės svarbą, patyčias, kylančius iššūkius, emocijas ir jausmus, bendraamžių santykius. Filmo aptarimą ir diskusiją organizavome atsižvelgiant į klasei aktualias temas. Svarbu, kiekvienam klasės vaikui suteikti galimybę pasidalyti mintimis ir jausmais, ugdyti mokinių kritinį mąstymą.

Po filmo rinkomės parko teniso kortuose, išbandyti lauko teniso žaidimo subtilybių. Pirmiausia atlikome fizinio lavinimo pratimus, kurios paruošė kūną judėjimui aikštelėje. :Lauko aikštelėje, rankoje su teniso raketėmis vaikai galėjo aktyviai ir smagiai leisti laiką – taip lavindami stambiąją motoriką, stiprindami raumenyną, laikyseną, gerindami savo psichologinę gerovę.

Norime pasidžiaugti, kad abi suorganizuotos veiklos sulaukė labai didelio mokinių susidomėjimo, stiprinant socialinius ir bendravimo įgūdžius.

 

Projekto vadovės

Soc. pedagogė Akvilė Marcinkevičiūtė

Visuomenės sveikatos specialistė,

vykdanti sveikatos priežiūrą mokykloje

Oksana Voronkova