Pažintinė žuvininkystės programa „Išauginta Europos Sąjungoje“

        Kazlų Rūdos sav. Plutiškių gimnazijos 1-2 ir 5-6 klasių mokiniai su klasių auklėtojais (Aušra Kaminskiene, Algina Jasaitiene, Akvile Marcinkevičiūte, Sonata Kairiene) 2022-2023 mokslo metais dalyvavo Lietuvos Respublikos žemės ūkio ministerijos patvirtintoje pažintinėje žuvininkystės programoje  „ Užauginta Europos Sąjungoje“.

        Programos veiklos praplėtė pasaulio pažinimo bei žmogaus ir gamtos programų temas, suteikė mokiniams galimybę geriau pažinti juos supančią aplinką. Balandžio 21 dieną  programos dalyviai vyko  į mokymo įstaigą, kurioje yra rengiami akvakultūros ir žuvivaisos specialistai – VDU Žemės Ūkio akademijos Akvakultūros centrą. Susipažino su akvakultūros ir žuvivaisos specialisto profesija, daug sužinojo apie žuvų auginimo procesą, realiai pamatė įspūdingo dydžio žuvų, buvo labai žingeidūs ir smalsūs.

         Gegužės 5 dieną gimnazijoje mokiniai dalyvavo įdomioje pažintinėje pamokoje su  žuvininkystės specialiste Egle. Šios pamokos metu mokiniai naudojo mokomąją medžiagą – knygeles apie žuvininkystę, kuriose atlikinėjo įdomias užduotis, sprendė kryžiažodžius, ,,meškeriojo“ popierines žuvis su meškerėmis, dėliojo žuvų dėliones, atliko kūrybinę užduotį dirbdami grupėse.

        Gegužės 17 dieną gimnazijoje vyko pažintinis edukacinis renginys, kuriame žuvininkystės specialistė Justina papasakojo apie sveiką mitybą, žuvininkystės produktus ir jų maistines savybes. Mokiniai sudalyvavo proto mūšyje. Pasigamino unikalų žuvininkystės tematika puoštą valgymo įrankį.

        Dalyvaudami pažintinėje žuvininkystės programoje „ Užauginta Europos Sąjungoje“ mokiniai daug sužinojo apie žuvis, jų auginimą, žuvininkystės darbuotojų profesijas , sveiką mitybą. Vaikai praturtėjo įdomiomis ir naudingomis žiniomis, smagiai praleido laiką draugų būryje.