PRO MEMORIAM OKSANAI KRUŽIKIENEI

 

„Koks to gyvenimo trapumas! Vėjo gūsis…“

(Justinas Marcinkevičius)

 

Oksana 

 

       Pralaimėjusi kovą su klastinga liga per anksti mus paliko anglų kalbos mokytoja Oksana Kružikienė, jos gedi visa Kazlų Rūdos sav. Plutiškių gimnazijos bendruomenė.

 

       Nekrologai – nedėkingas žanras, nes žmogaus gyvenimo ir atsisveikinimo tragedijos neįmanoma aprėpti keliomis eilutėmis: netekties skausmo akimirką byra tik sausi faktai, o mintys apie tik ką šalia buvusį žmogų virsta emocijomis ir atminimu.

 

       Oksana Zaplavnaja – Kružikienė gimė 1973-03-23 Marijampolėje. 2000 m. baigė Šiaulių universiteto Pedagogikos fakulteto pradinio ugdymo pedagogikos studijų programą ir įgijo socialinių mokslų (edukologijos) bakalauro kvalifikacinį laipsnį ir pradinių klasių mokytojo kvalifikaciją. 2006 m. Vilniaus pedagoginiame universitete baigė anglų filologijos studijų programą ir įgijo anglų kalbos mokytojos kvalifikaciją. 2010 m. Oksanai Kružikienei suteikta vyresniojo anglų kalbos mokytojo kvalifikacinė kategorija.
       Pedagogės karjerą Oksana Kružikienė pradėjo 1997 m. Valavičių pagrindinėje mokykloje, kurį laiką dirbo Marijampolės P.Armino vidurinės mokyklos bibliotekoje, o nuo 2002 m. rugsėjo – Kazlų Rūdos sav. Plutiškių gimnazijoje, iš pradžių socialine pedagoge, vėliau – anglų kalbos mokytoja. Pedagoginis Oksanos darbo stažas – 21 metai, iš kurių 19 metų Plutiškėse.

 

       Mokytoja visada dirbo gerai ir sąžiningai, aktyviai dalyvavo mokyklos bendruomenės veikloje: talkino įgyvendinant tarptautinius jaunimo mainų projektus, skatino mokinius dalyvauti anglų kalbos olimpiadose ir konkursuose, kasmet dalyvaudavo valstybinių užsienio  (anglų) kalbos brandos egzaminų vertinimo grupių darbe ir kt. Buvo mylima mokinių ir kolegų už savo taktiškumą, ramų būdą, gerą humoro jausmą, nuoširdumą, paprastumą, už pagarbą, dėmesį ir pagalbą kitam žmogui. Visi, kurie pažinojo Oksaną Kružikienę, prisimins ją su didžiausiu dėkingumu ir pagarba.

 

„Tarp mūsų gyvena pabaiga, ji visur atseka, - nesvarbu, kur nukeliautume, ji išnyra taip netikėtai, niekad negali žinoti, iš kurios pusės ji tave užpuls, nespėji nė jos pavidalo įžvelgti, neišmanai, kaip su ja kovoti“. ( Vincas Mykolaitis – Putinas)

 

Skaudžią netekties valandą užjaučiame ir linkime stiprybės Oksanos artimiesiems.