Savanorystei skirta projekto „JO keliu“ diena

Viename pamokyme gyvenimui Popiežius Jonas Paulius II kvietė: „Tapkite draugais tiems, kurie neturi draugų“. Todėl antroji projekto „JO keliu“ diena buvo pavadinta Taikos dovana – ji buvo skirta savanorystei. Jaunimas aplankė  „Penktos kojos“ namų, įsikūrusių Linksmakalnyje, gyventojus: atvežė jiems lauktuvių ir dovanų, pakalbino  ir pavedžiojo šunelius.

Pokalbis su „Penktos kojos“ darbuotojais – puiki savanorystės edukacija, nes organizacijos žmonės - jauni ir tikintys, kad kalnus galima nuversti, jei tik noro ir tikėjimo tuo, ką darai, turi.

Projekto dalyviai pasidomėjo ir vietovės istorija. Sužinojo, kad „Penkta koja“ įsikūrusi buvusio dvaro pastate, vokiečio savininko pavadintame Liustbergiu (vok. Lustberg – „linksmybių kalnas“). 1944 m. vasarą Linksmakalnyje įsikūrę rusų kariškiai buvusiame dvare įrengė KGB radiotechnikos užsienio žvalgybos ir diplomatinio ryšio su Vakarų Europa dalinį – ypač slaptą radijo žvalgybos centrą. Visiems atvira gyvenviete Linksmakalnis tapo 1993 m.

Pasižvalgę „iš paukščio skrydžio“, pasimėgavo pasakišku gamtos grožiu, nes „Penkta koja“  įsikūrusi Šventupės ir Jiesios upelių santakoje, o juk projekto dalyviai  atvyko nuo Jiesios ištakų!