Plutiškių vidurinė mokykla – Almos Adamkienės labdaros ir paramos fondo remiama kaimo mokykla. Be kitokios mokyklai teikiamos paramos, fondas padeda mokiniams pajusti skaitymo džiaugsmą. 2012 m. vasario mėnesį mokyklos biblioteką pasiekė Almos Adamkienės labdaros ir paramos fondo dovana – knygų rinkinys už 2319 Lt. Tai ir klasikos kūriniai (O. Balzako „Tėvas Gorijo“, Dantės „Dieviškoji komedija“, Stendalio „Raudona ir juoda“, L. Tolsotjaus „Karas ir taika“), ir žymių autorių kūriniai vaikams (K. Greihemo „Vėjas gluosniuose“, A. Lindgren „Ronja plėšiko duktė“, M. Tveno „Tomo Sojerio nuotykiai“), ir edukologiniai leidiniai („Filosofijos įvadas“, „Įdomieji viduramžiai“, „Mažasis patarėjas auklėjimo klausimais“)
Fondo rengiamas projektas „Su nauja knyga į naujus metus“, kurio tikslas kaimo mokyklas aprūpinti vertingomis grožinės literatūros bei naujausiomis mokymuisi skirtomis, gražiai iliustruotomis knygomis,  vykdomas jau 13 - tus metus iš eilės. Šiais metais Fondas kaimo mokykloms padovanojo knygų už daugiau nei 70 tūkst. Litų.    
„Tai vienas šviesiausių Fondo projektų, kasmet kaimo mokyklų bibliotekas papildantis vertingais kūriniais, naujomis knygomis reikalingomis mokymuisi ir savišvietai.“ – sako p. Alma Adamkienė, labdaros ir paramos fondo įkūrėja.
Daugiau informacijos  http://www.adamkiene-fondas.lt