Gabių ir talentingų vaikų ugdymo projektas 

,,Audimo mokyklėlė"      

Šiandienos sumaterialėjusioje visuomenėje kaimo vaikai vis labiau atitrūksta nuo savo būties šaknų. Etninis ir tautinis auklėjimas labai reikalingas visaverčio piliečio ugdymui. Liaudies menas tam labai palankus, todėl mokykla jau kelinti metai įgyvendina gabių ir talentingų vaikų ugdymo projektą „Audimo mokyklėlė“. Idėja kilo jau seniai, todėl susirinkome kaimo moterų padovanotas audimo stakles ir susistatėme nuošalioje, kitai veiklai nelabai tinkančioje mokyklos patalpoje. Mokyklos jėgomis pasigaminome juostinių staklių. Norime, kad projekto dėka vaikai drąsiai sakytų: ,,savo Plutiškėse mes nusiaudžiame..., darome įdomius darbus iš netradicinių medžiagų.“

 Projekte dalyvaujantys vaikai supažindinami su audimo menu, jo istorija, svarba praeities žmonių buityje, bendrauja su Plutiškėse gyvenančiomis audėjomis, renka medžiagą apie audimo tradicijas, mokosi įvaldyti audimo techniką - audeklo, gobeleno, juostos audimą; ugdomas jų išradingumas ir išmonė, pritaikant senųjų menų tradicijas šiandieninėje kūryboje.

Projekte dalyvauja 30 gabių menui vaikų. Jaunieji kūrėjai gali tikslingai leisti laiką po pamokų ir tobulinti savo meninius įgūdžius. Pramokę dailiųjų amatų (audimo), vaikai su pasididžiavimu ir džiaugsmu panaudoja savo kūrybą buityje. Jų darbai – servetėlės, staltiesėlės, juostelės, dizaino darbeliai – reprezentuoja Plutiškių vidurinę mokyklą įvairiose parodose, dovanojami mokyklos svečiams.