Kazlų Rūdos sav. Plutiškių gimnazijos dieninio tipo vaikų vasaros poilsio stovyklos  „Pelėdžiukai“

2017 metų ataskaita

     20170710 102614

 

      Nuo gegužės 31d. iki birželio 13 d.  Kazlų Rūdos sav. Plutiškių gimnazijoje vyko dieninio tipo vaikų vasaros poilsio stovykla  „Pelėdžiukai“. Joje dalyvavo nemažas būrys, norinčių turiningai praleisti 10 vasaros atostogų dienų. Kiekvieną rytą tradiciškai stovyklautojai pradėdavo rytine mankšta. Pirmąją stovyklos dieną dalyviai buvo supažindinti su stovyklos veiklos planu, dienotvarke, entuziastingai susikūrė stovyklautojo taisyklių atmintinę, žaidė judriuosius žaidimus gimnazijos stadione, o po sočių pietų perskaitytas pasakas iliustravo savo piešiniais.

 

 

     Kitomis stovyklos dienomis jaunieji stovyklautojai aktyviai dalyvavo kūrybinėse veiklose – gamino popierines girliandas, atvirukus, papuošalus iš popieriaus, piešė Plutiškių kaimo geografinį žemėlapį, gamino darbelius iš plastilino. Aktyviai dalyvavo piešinių konkurse ,,Gimtojo krašto spalvos“,  kvadrato varžybose, įnirtingai varžėsi varžytuvėse, kas daugiau žino mįslių, patarlių, priežodžių, dalyvavo ,,Mažose olimpinėse varžybose“, siekė pergalės žaisdami stalo žaidimus. Atkakliai varžėsi būdami sekliai orientacinėse varžybose Plutiškių miške.

 

   Stovyklautojai dalyvavo švarinimo akcijoje ,,Šiukšlėms – ne!”. Aplinką tvarkyti reikia ne tik pavasarį visuotinės akcijos metu ,,Darom“, bet ir ištisus metus, buvo aiškinama neatsakingai išmestų buitinių atliekų žala gamtai, akcentuojama, jog šiukšlinti nevalia, šiukšlėmis teršiama planeta. Akcijos dalyviai rūpestingai rinko šiukšles, jas rūšiavo į tam specialius konteinerius ir pažadėjo, jog tai ne vienadienė akcija, ją vykdys ištisus metus.

 

  Dar stovyklos metu buvo žiūrimas filmas ,,Aukštyn“, pasakojantis apie 78-erių metų Karlas Fredrikseno svajonę  pripūsti daugybę balionų ir išskristi pasižvalgyti į Pietų Amerikos laukinę gamtą. Vieną gražią dieną senukas pagaliau ryžosi… Pūtė ir pūtė ir pagaliau pripūtė tūkstančius spalvotų balionų, kurie atplėšė jo seną namelį pakėlė į orą. Tačiau jis net baisiausiame košmare neįsivaizdavo, kad netrukus į jo duris (beje, kabančias kelių kilometrų aukštyje) pasibels ne kas kitas, o labiausiai nekenčiamas vaikas iš visų, kiek tik jis pažįsta – Raselas… ,,Disney" ir ,,Pixar" studijų sukurta animacinė 3D juosta visai šeimai ypatinga ir tuo, kad tai yra pirmasis kino istorijoje animacinis filmas, atidaręs (gegužės 13 dieną) vieną prestižiškiausių pasaulyje - Kanų kino festivalį.  Kino seanso metu vaikai juokdavosi iš filme pateiktų humoristinių situacijų, o kartais nuščiūdavo ir kumščius suspaudę mintyse sirgo už senuko svajonės įgyvendinimą. Po filmo stovyklos dalyviai suprato, jog svajonės visos yra įgyvendinamos, tik reikia labai labai norėti.

 

  Stovyklos ,,vinimi“ tapo diskoteka ir  stovyklos karaokė, kurios metu dalyviai ne tik dainavo savo mėgiamas dainas, taip lavino muzikinius įgūdžius. Visos stovyklos metu dalyviai įsijausdavo į jiems pasiūlytas veiklas, jog praradę laiko nuovoką, nenorėjo skubėti namo.

 

   Paskutinę stovyklos dieną jaunieji stovyklautojai atliko savotišką refleksiją - rašė  stovyklos vadovei laišką, kuriame išsakė savo nuomonę, potyrius. Laiškuose dalyviai džiaugiasi turiningai ir prasmingai praleistomis stovyklos dienomis ir tikisi, jog galės pakartoti kitąmet.

 20170711 092926

20170710 102529

20170710 102500