JAUNŲJŲ KŪRĖJŲ KONFERENCIJA

 

„Pasibelsk į knygos širdį“

                      ,,Pasibelsk į knygos širdį" - šiais žodžiais prasidėjo saulėtą penktadienio (2017-03-24) rytą Plutiškių gimnazijoje tradicinė Jaunųjų kūrėjų konferencija, kurią kasmet organizuoja gimnazijos administracija ir lietuvių kalbos mokytojos.

                      Pirmą kartą konferencija vyko atskiromis sekcijomis. 1- 4 klasių mokiniai diskutavo tema  „Ar tikrai vaikams nebeįdomus Karlsonas? (Vytautas V. Landsbergis)“. Pradinukai skaitė savo kurtus pranešimus, kaip jie jaučiasi būdami vieni namuose (dauguma vaikų teigė, kad geriausiai jie jaučiasi, kai visa šeima yra kartu), kokios jų didžiausios baimės, kada vaikai jaučiasi puikiai, kokie yra jų mylimiausi žaislai. Vėliau mokiniai žiūrėjo animacinį filmą ,,Karlsonas, kuris gyvena ant stogo", aprašė filmo personažus ir juos įamžino savo piešiniuose.

                      5-8 klasių mokinių tema buvo  „Jei kiekvienas vaikas turėtų bent po vieną knygą, pasaulyje nesutarimų būtų daug mažiau“ (Shigeo Vatanabė). Mokiniai pristatė pranešimus: ,,Kokias knygas reikia skaityti“, „Kodėl verta skaityti knygas?“, „Kas yra tikras draugas?“, ,,Knygos reikšmė mūsų gyvenime?“, stebėjo 8 klasės mokinių sukurtą filmuką ,,Pasibelsk į knygos širdį“. Stebėjo filmą ,,Raudonas balionas", aiškinosi patyčių priežastis, pasekmes, prevencines priemones, diskutavo, kaip jaučiasi vaikai, kurie patiria patyčias, kaip galima padėti skriaudžiamam ir kaip elgtis su skriaudėju, sužinojo, kur reikia kreiptis, jei susiduri su patyčiomis.

 

                      I-IV klasių gimnazistų konferencija, kurios tema ,,Ar gerai, kad į jaunimo knygas, filmus, teatrą vis dažniau persikelia visuomenės bėdos?“, prasidėjo III klasės literatūrine kompozicija, skirta knygai (mokytoja I. Kentrienė). Šioje grupėje pranešimus skaitė II ir IV klasių gimnazistai. Mokiniai kalbėjo, kokią įtaką daro knygų skaitymas, kokios kartų problemos atskleidžiamos paauglių literatūroje, kokios knygos yra įdomios ir reikalingos šiuolaikiniam žmogui. Mokiniai atliko kūrybinę užduotį ,,Dailioji knygos citata“, žaidė žaidimus, kurie patikrino, kokias vaikystėje pasakas yra skaitę, dalyvavo viktorinoje ,,Ar pavyko pasibelsti į knygos širdį?“

                      Tikimės, kad konferencijos tikslas pasibelsti į knygos širdį pavyko, nes mokinių išvados, rašytos pabaigoje, rodo, jog būtina skaityti knygas, nes skaitydami tampame protingesni, atrandame ir kuriame save, laviname atmintį ir vaizduotę.

                                                Regina A.

20170324 091305 001

20170324 100227

20170324 145821