Plutiškių gimnazijos padėkos žodžiai

poniai Almai Adamkienei knygoje „90 puslapių kartu...“

 

Ilgus metus Plutiškių gimnazija buvo viena iš ponios Almos Adamkienės įkurto labdaros ir paramos fondo globojamų mokyklų. Todėl p. Almos Adamkienės jubiliejaus proga ( vasario 10-ąją minėjo savo 90-ies metų sukaktį) globotos mokyklos padovanojo knygą „90 puslapių kartu...“, kurioje sudėti visų globotų kaimo mokyklų sveikinimai, prisiminimai, linkėjimai. Plutiškių gimnazijos bendruomenės žodžiai ir nuotraukos patalpintos knygos 6-7 psl.:

 

Tariame patį gražiausią lietuvišką žodį AČIŪ poniai Almai Adamkienei

 

AČIŪ už pažadintą vaikų kūrybiškumą. 2003 metais Plutiškių vidurinės mokyklos mokiniai, paskatinti ponios Almos Adamkienės, per dailės ir technologijų pamokas iš šiaudų pagamino 150 žaislų ir 75 metrus girliandų Prezidentūros Kalėdų eglutei. Jais Kalėdų eglutė puošta ilgus metus. Ačiū už suteiktą sėkmingą startą talentingiems vaikams Fondo įgyvendintuose programose „Verslo mokykla“, „Lyderių mokykla“, „Dailininkų mokykla“, „Dainuokime kartu“,  konkursuose „Pažinkime savo kraštą“, „Metų laikai“ ir kituose renginiuose.

AČIŪ už įgyvendintas kaimo vaikų svajones keliauti, pamatyti Vilnių, kitas Lietuvos vietoves bei tolimus kraštus. 2009 metais pradinukas Martynas užrašė tokią savo svajonę: „Aš norėčiau kitais metais nuvažiuoti į Vilnių prie eglutės Katedros aikštėje“. Ponios Almos Adamkienės kvietimu Plutiškių vaikai į keliones išsirengė per 60 kartų.

AČIŪ už knygas. Gimnazijos biblioteka didžiuojasi turimais grožinės ir pažintinės literatūros fondais. Ponios Almos Adamkienės dėka mokiniai turi galimybę pajusti ypatingą skaitymo džiaugsmą.

AČIŪ už sportinę įrangą ir paskatinimą sportuoti, gyventi sveikai. Jau keletas metų iš eilės Plutiškių gimnazija yra pirmame sportiškiausių kaimo mokyklų dešimtuke.

AČIŪ už nuoširdžią finansinę, moralinę, humanistinę paramą gimnazijos bendruomenei. Tai skatina pasitempti, ieškoti sprendimų, patiems tobulėti, daugiau ir nuoširdžiau dirbti.

 

Kazlų Rūdos sav. Plutiškių gimnazijos bendruomenė

 

Vilties nešėjai

 Gyveno kartą Valdas ir Alma. Valdas buvo labai teisingas, o Alma nepaprastai gera ir dosni. Nieko jiems netrūko, visko turėjo, tik sielojosi, kad pasaulyje egzistuoja labai daug neteisybės ir vargo. Ir nusprendė Valdas su Alma keliauti į platųjį pasaulį dalinti savo teisingumo bei gerumo. Nukeliavo jie į tolimą šalį, iš kurios  buvo kilę. Ir apsigyveno ten. Valdas mokė tos šalies žmones teisingumo, o Alma liūdniems vaikams dalino šypseną, džiaugsmą, laimę. Ir tapo tos šalies žmonės teisingesni, vaikų akytėse ėmė spindėti viltis ir džiaugsmas.

Ir aš ten buvau, ir mano vaikišką galvelę glostė švelni Almos ranka, ir aš savo mažoje širdelėje pajutau didelį džiaugsmą ir viltį gražiai ir laimingai gyventi.

 

Simutė, 7 klasė, 2007 m.

Plutiškių vidurinė mokykla

 

Iš straipsnio „Butrimonių gimnazijos dovana A. Adamkienei – knyga „90 puslapių kartu...“,Jurgita Kamandulienė, Butrimonių gimnazijos direktoriaus pavaduotoja ugdymui,  2017-02-13, AlytusPlius.lt

 

Antroji knygos dalis – A. Adamkienės labdaros ir paramos fondo veiklų įamžinimas. Šios dalies pirmieji puslapiai  - Alytaus rajono garbės pilietės vardo A. Adamkienei suteikimo akimirkos. Šis vardas suteiktas už prasmingą labdaros ir paramos fondo projektinę veiklą bei paramą Alytaus rajono švietimo įstaigoms. Knygoje apžvelgiami tokie įvykiai,  kaip aukuro, skirto fondo veikloms įprasminti, atidarymas Butrimonių gimnazijos kiemelyje, Kalėdų ir Atvelykio šventės Prezidentūroje, Tarptautinės vaikų gynimo ir Tėvo dienos minėjimai. Įamžintos  Lyderių ir verslo mokyklų veiklos, projektas „Dainuokime kartu“, dailininkų plenerai. Knygoje dėmesys skiriamas ir Butrimonių gimnazijoje esančio muziejaus, skirto Almos Adamkienės labdaros ir paramos fondo veikloms atminti, atidarymui bei tolimesnei jo veiklai.

 

Praėjus penkiolikai fondo gyvavimo metų, nutarta jo veiklą nutraukti. Tačiau kaimo mokyklų draugystė tęsiasi. Butrimonių gimnazijos direktoriui V. Valvoniui kilo mintis organizuoti sporto ir meno šventę „Adamkiada“, kuri vyksta jau dvejus metus. Knygoje pateikiamos nuotraukos, straipsniai iš laikraščių, mokinių rašiniai,  „Adamkiados“ himnas, įrašai iš atsiminimų albumų. 

 

Knyga nesibaigia ties 90-uoju puslapiu. Jų yra daugiau... Bendros kaimo mokyklų veiklos bei draugystė tęsiamos norint padėkoti poniai Almai už jos prasmingą darbą. Džiugu, kad nuo šiol prisiminimai bus gyvi ne tik mūsų mintyse, širdyse, bet ir baltuose knygos lapuose.