Projekto „Stebėkime, pažinkime, tobulėkime“ apibendrinimas

Socializacijos projekte dalyvavo 15 aštuntos ir IG klasių mokinių. Projekto metu mokiniai tyrė vandenį, daržoves ir vaisius, gamino muilą, vyko į ekskursijas.

Laboratorinių darbų metu mokinai nustatė nitritų,  nitratų kiekį vandenyje, jo kietumą,  vaisiuose ir daržovėse buvo ištirta gliukozė ir vitamino C.

Lapkričio mėnesį mokiniai aplankė UAB Sūduvos vandenys nuotekų valymo įrenginius. Įmonės darbuotojai supažindino su jais,  pristatė  vandens valymo būdus: mechaninį ir biologinį.

Vienas maloniausių užsiėmimų - muilo gamyba. Jį gaminome su natūraliais dažais ir kvapais.

   Gruodžio mėnesį aplankėme Anatomijos instituto Anatomijos muziejų. Mokiniai turėjo galimybę pamatyti tikrus žmogaus organus: širdį, smegenis, sveikus  ir pažeistus plaučius, organuose esančias kraujagysles, žmogaus griaučius, rankos ir kojos pjūvius.

      Refleksijos metu mokiniai raštiškai išsakė savo nuomonę, buvo sužavėti Anatomijos muziejaus eksponatais, atgrasė ,,prarūkyti“ žmogaus plaučiai, atsirado mokinių, kurie pirmą kartą sužinojo vandens valymo įrenginių naudą, o pasigamintas pačių ekologiškas muilas tapo puikia dovana Kalėdų proga artimiesiems.

      Projektas buvo naudingas, nes  visos veiklos suteikė naujų žinių ir įgūdžių.