PROJEKTAS  „PILIEČIO  ŽADINTUVAS“

„veiklos vykdomos įgyvendinant Europos socialinio fondo ir Lietuvos Respublikos lėšomis finansuojamą projektą TAPK („Neformaliojo švietimo paslaugų rėmimo sistemos sukūrimas savivaldybėse"), kurį administruoja Švietimo mainų paramos fondas”

 

Mes dalyvaujame „Piliečio žadintuve“!

Visus šiuos mokslo metus mūsų mokykla dalyvauja „Kūrybinės integracijos“ organizuojamame projekte „Piliečio žadintuvas“, kuris šūkiu „POZITYVAS. Aktyvus jaunimas nesnaudžia!“  pakvietė visus atsibusti ir pradėti aktyviai veikti.

Projekto „Piliečio žadintuvas“ koordinatorė Plutiškių vidurinėje mokykloje – socialinė pedagogė Rasa Kazlauskienė.

 

 

 

 

 

 

 

 

Mes kursime gražesnį pasaulį!

 

Apie projektą

Projekto tikslas

Projekto tikslas -  kuo daugiau neformaliojo ir formaliojo ugdymo specialistų įgalinti dirbti efektyviais neformaliojo švietimo metodais, motyvuoti jaunimo lyderius aktyviai pilietinei veiklai ir ugdyti vaikams bei jaunimui gebėjimą patiems identifikuoti aktualias visuomenei ir vietos bendruomenei problemas bei gerinti socializacijos aplinką bendruomenėse kartu vykdant visuomenei naudingus darbus.

 

Programos uždaviniai:

 

  1. Atlikti vietos bendruomenei aktualių darbų poreikio analizę įtraukiant įvairias socialines grupes ir skatinant skirtingų kartų bendradarbiavimą.
  2. Didinti moksleivių pilietinį aktyvumą, toleranciją ir pilietinės raiškos poreikį, skatinti mokinių politinio aktyvumo augimą.
  3. Gerinti mokytojų ir jaunimo lyderių kompetenciją pilietinio ir tautinio ugdymo srityje.
  4. Neformaliojo ugdymo metodais ugdyti vaikų ir jaunimo pilietines ir tautines kompetencijas.
  5. Kartu su bendruomenės veiklos grupe atlikti vietos bendruomenei aktualius darbus.
  6. Pasitelkus ekspertus atlikti programos dalyvių įgytų kompetencijų išorinį vertinimą.
  7. Parengti gerosios patirties pavyzdžių rinkinį.

Pristatyti programos metu pasiektus rezultatus ir atliktus visuomenei naudingus darbus viešuosiuose nacionaliniame ir apskrities renginiuose

 

REZULTATAI

  • Programos metu bus sukurtas nematerialus produktas – novatoriškų metodų žinios apskričių (ypač kaimo) žmogiškiesiems ištekliams bei jų perdavimas augančiai kartai.
  • Bus išugdyta  jaunimo lyderių, kurie aktyviai įsilies į savivaldybių veiklą bei šalies kultūrinį ir politinį gyvenimą. Jie bus motyvuoti ir atsakingi, gebės gilintis į žmonių problemas ir kurs žmogiškąsias humanistines vertybes.
  • Paaugliai ir jaunimas, lankantys neformalaus ugdymo užsiėmimus, įgis kompetencijas kritiškai mąstyti, rinktis ir orientuotis dinamiškoje visuomenėje, spręsti socialinės integracijos problemas bei gebės orientuotis socialinėje aplinkoje, bus kūrybiški ir pilietiškai aktyvūs.
  • Bendruomenėse sumažės patyčių ir smurto apraiškų, netolerancijos ir diskriminacijos atvejų. Kiekvienas pilietis bus siejamas su individualia vertybe, kurią reikia gerbti ir tausoti.
  • Neformalaus ugdymo mokytojai įgys naujų kompetencijų dirbti su inovaciniais metodais neformalaus ugdymo srityje.