Vasaros poilsio stovykla „Pelėdžiukai“

 

Jau daugelį metų iš eilės Plutiškių gimnazijoje mokslo metų pabaigoje, birželio 1 – 12 dienomis,  vyko vaikų dieninio tipo vasaros poilsio stovykla „Pelėdžiukai“. Stovyklai vadovavo muzikos mokytoja metodininkė ir ikimokyklinio ugdymo pedagogė Rasuolė Kazakevičienė kartu su priešmokyklinio ugdymo pedagoge Jolanta Nejuviene. Stovyklą lankė ir joje dalyvavo 30 priešmokyklinės grupės ir pradinių klasių mokinių.

Pirmąją stovyklos dieną Pelėdžiukų stovykloje visi vieni su kitais susipažinome. Vėliau išsirinkome atsakingus stovyklautojus už lankomumą, drausmę bei atsakingus už maisto paruošimą. Vėliau visi gavo po pelėdą, kurią nusispalvino, išsikirpo ir prisitvirtinę ant siūlo ir nešiojo ant kaklo visos stovyklos metu.

Visos stovyklos metu vaikai užsiminėjo įvairiomis veiklomis. Kiekviena diena prasidėdavo visiems susirinkus į klasę ir pasisveikinus vieni su kitais, susižymėdavome lankomumą, susipažindavome su saugumo instruktažais, jei jie būdavo būtini tos dienos veikloms. Po to darydavome rytinę mankštą.  

 

 

Aštuntą valandą trisdešimt minučių eidavome pusryčiauti. O po pusryčių eidavome atgal į klasę ir užsiimdavome tą dieną numatyta veikla.

Darėme „Lelijas mokyklai“....

 

  ir „Žiedus draugui“

 

 

Bene smagiausia buvo daryti „Draugystės pelėdžiuką“ – kai kiekvienas dalyvis darė savo rankos antspaudą, jį nuspalvino

Iš visų rankyčių suklijavome pelėdžiuką.

 

 

Vėliau apie dvyliktą valandą eidavome pietauti. Po pietų žaisdavome įvairius žaidimus, jei būdavo geras oras, skubėdavome į lauką, mokyklos stadioną.

 

Antrą valandą, atvažiavus mokyklos autobusui, vaikai būdavo palydimi iki jo ir atsisveikindavome iki kitos dienos.

Kruopščiai ir susikaupę vaikai ant popierinių lėkščių lipdė makaronų, įvairių sėklų ir kruopų muliažus.

 

 Visos stovyklos metu buvo įvairiausių veiklų, kurios vaikams labai patiko. Jų metu vaikai: šoko, vaidino, dainavo, piešė ir t.t. 

Paskutinę stovyklos dieną vyko visos stovyklos apibendrinimas – refleksija. Vaikai išsakė savo nuomones, kas patiko, kas nepatiko. Po įdomios diskusijos visi atsisveikinome, palinkėjome vieni kitiems:

„šiltos, linksmos, turiningos ir pilnos įspūdžių vasaros !“