Naujas projektas 10-12 klasių mokiniams

 

 

Jei nežinai, ką rinktis baigus mokyklą, jei nori pasitikrinti savo pasirinkimą

arba išbandyti savo sugebėjimus darbo pasaulyje:

 

registruokis į projektą

 

Beveik visos veiklos vyks vasario 21d. (penktadienį)

 

 

 

 

Išsirink labiausiai patikusią įmonę arba veikos sritį ir iki 2014 m. sausio 10 d. atsiųsk filmuotą prisistatymą el. paštu: Šis el.pašto adresas yra apsaugotas nuo šiukšlių. Jums reikia įgalinti JavaScript, kad peržiūrėti jį.

 

REIKALAVIMAI:

  • Filmuko trukmė – iki 3 min.
  • Jo metu pristatyk save (vardas, pavardė, klasė, mokykla, tavo pomėgiai, talentai).
  • Papasakok, kokią įstaigą pasirinkai bei tris priežastis, kodėl ?
  • Papasakok, ko tikiesi tapęs asistentu vienai dienai?

 

Kai kurių kandidatų laukia ir atrankinis pokalbis su konkurso organizatoriais!

 

Daugiau informacijos sužinosi iš savo mokyklos koordinatorės Rasos Kazlauskienės!

Projektą organizuoja:

 Lietuvos mokinių neformaliojo švietimo centro karjeros konsultantės: D. Miciukevičiūtė ir R. Misevičiūtė.

 

MARIJAMPOLĖS DRAMOS TEATRAS

P. Armino g. 2, mokinių skaičius – 1.

 

Kaip ir pats teatras, taip ir veikla teatre – nenuspėjama. Dienos programa priklausys nuo tą dieną vyksiančių renginių. Kaip tikino teatro direktorius,  darbų ir užduočių gali būti įvairių: galbūt teks padirbėti bilietų kontrolieriumi, rūbinės darbuotoju, stebėti apšvietėjų, scenos dekoratorių darbą, vykstančias repeticijas (jei bus numatytos dienotvarkėje) ir pan. Tad laukiami tie, kurie svajojo ne tik žiūrovo kėdėje pasėdėti, bent dienai patekti ir į teatro užkulisius.

 

SPORTO KLUBAS TAURAS

Kauno g. 119, mokinių skaičius: 1-2.

 

Jei tikrai domiesi profesionaliu sportu, siūlome praleisti dieną su vienu garsiausių trenerių Marijampolėje  - Renaldu Česnaičiu. Jis varžyboms yra parengęs ne vieną profesionalų sportininką ir įrodė, kad sportas gali būti ne tik pramoga, bet ir gyvenimo būdas, darbas ir hobis.

 

Tavęs laukia trenerio darbo stebėjimas, diena, praleista sporto klube, profesionalo patarimai, treniruočių programų sudarymo subtilybės ir pan.

 

AUTOSERVISAS „AUTOSMA“

Sporto g. 50, mokinių skaičius: 1-2.

 

Turėsi galimybę praleisti dieną vyriškoje kompanijoje tarp tikrų automobilių: stebėti remonto meistrų darbą, jiems pagelbėti ir pamatyti autoserviso darbuotojų darbo dieną.

 

Šioje įmonėje taip pat galėsi susipažinti ir su buhalterės darbu ir atliekamomis veiklomis: buhalterinės programos, sąskaitų išrašymas ir pan. Su jumis bendraus ir darbo subtilybes atskleis labai maloni įmonės buhalterė.

 

A. SEDEREVIČIENĖS GROŽIO STUDIJA

Draugystės g. 13, mokinių skaičius: 1.

 

Jei jus domina darbas grožio srityje, galėsite iš arti pamatyti,  kaip įgyvendinami klientų norai bei pageidavimai: kirpimas, dažymas, šukuosenų formavimas, nagų dailė ir kitos salone atliekamos paslaugos.

 

Su jumis bendraus ir grožio specialistų teikiamas paslaugas atskleis pati salono vadovė Aušra.

 

MARIJAMPOLĖS KRAŠTOTYROS MUZIEJUS

Vytauto g. 29, mokinių skaičius: 1-2.

 

Jeigu anksčiau manėte, kad muziejuje galima tik eksponatus prižiūrėti, po šio apsilankymo tikrai galvosite kitaip!

Būsite supažindinti su savo krašto muziejumi bei jame dirbančių įvairių specialistų darbu: muziejaus fondų saugotojų, edukacinių programų vedėjo, parodų kuratoriaus, buhalterio, dailininko–dizainerio darbu ir kt. (nemokama ekskursija garantuotaJ);

Praktinis darbas su muziejaus ekspozicija: gali tekti atlikti muziejaus eksponatų inventorizaciją, kitus muziejaus vadovo pavestus darbus.

Jūsų lauks ir kūrybinės užduotys: sugalvoti naujų edukacinių programų ir užsiėmimų, galimų parodų idėjų ir pan. Galėsite pasitikrinti, kiek turite fantazijos, o daugelis jūsų idėjų gali būti tikai įgyvendintos!!!

 

KINO TEATRAS SPINDULYS

Kauno g. 13, mokinių skaičius: 1-2.

 

Jei tau įdomus darbas marketingo, reklamos srityje, siūlome „padirbėti“ kino teatre „Spindulys“.

Tavęs laukia įvairios praktinės užduotys: galimybė pačiam sudaryti filmų repertuarą, darbas su reklaminiais klipais, jų parinkimas ir išdėstymas.

Jei esi kūrybiškas  - ateik su idėja ir paruoštu marketinginiu planu: kaip kino teatrui pritraukti daugiau lankytojų, kokias naujas, inovatyvias paslaugas ar akcijas galima būtų siūlyti kino teatro lankytojams ir panašiai. Tam, kad sužinotum vartotojų nuomonę  - turėsi galimybę sudaryti lankytojų anketą–klausymyną arba įvykdyti lankytojų apklausą.

Jei domiesi daile, dizainu, galėsi patarti kino teatro darbuotojams, kaip patraukliai išdėstyti kino teatro plakatus, skelbimus ir kitą atributiką. Tad kino teatras laukia kūrybingų ir iniciatyvių moksleivių.

 

 P. KRIAUČIŪNO VIEŠOJI BIBLIOTEKA

Vytauto g. 20, mokinių skaičius: 1-2.

 

 

 

Tavęs laukia supažindinimas su bibliotekoje veikiančiais skyriais, trumpa apžvalginė ekskursija. Taip pat susipažinimas su bibliotekoje veikiančia elektronine klientų duomenų baze, jos išbandymas praktiškai: vartotojo registracija, knygos paieška, išdavimas ir kitos elektroninės duomenų bazės subtilybės.

 

Teks ir praktiškai išbandyti bibliotekininko dienos darbus: rasti skaitytojų užsakytus leidinius, knygas, į vietas sudėlioti jau grąžintas knygas ir pan.

 

Tad Jūsų laukia šauniai nusiteikęs kolektyvas ir įdomi darbo diena knygų pasaulyje!

 

MARIJAPOLĖS TERITORINĖ DARBO BIRŽA BEI JAUNIMO DARBO CENTRAS

Valaičio g. 2; Vilkaviškio g. 2/ Kauno g. 3, mokinių skaičius: 1-2.

 

Turėsi galimybę:supažinti su Darbo biržoje dirbančių specialistų darbu, jų atliekamomis funkcijomis, padirbėti registratūroje, kur priimami ir registruojami nauji klientai. Padėsi registratoriui iš kliento surinkti reikiamus dokumentus, juos atšviesti ir pan.

 

Antrą dienos dalį galėsi praleisti viename iš Marijampolės teritorinės darbo biržos skyrių – Jaunimo darbo centre. Ten laukia šaunus kolektyvas, pasiruošęs supažindinti tave su jų kasdieniu darbu. Turėsi galimybę netgi dalyvauti klientų konsultacijose ir tą dieną suplanuotuose bei numatytuose renginiuose.

 

MARIJAMPOLĖS CENTRINIS PAŠTAS

Basanavičiaus a. 9, mokinių skaičius – 1-2.

 

Pasirinkęs šią įstaigą, išsamiai sužinosi, kaip vyksta laiškų, siuntinių judėjimas, kokios yra pašto darbuotojų funkcijos, darbai. Galėsi stebėti kliento aptarnavimo darbą bei pagelbėti įstaigos darbuotojams: surūšiuoti laiškus, paskirstyti siuntinius.

 

Pamatysi, koks darbas verda įvairiuose pašto skyriuose ir kokie darbai atliekami, kad siuntėjo laiškas laiku pasiektų gavėją.

 

UAB MIŠKO DARBAI

Želsvos k., Marijampolės sav., mokinių sk. 1-3.

 

Jei ateityje svajoji apie miškininko profesiją, turėsi galimybę pamatyti šios srities darbuotojų darbo dieną. Darbas ir praktinė veikla vyks miške, tad nepamirškite šiltai apsirengti.

 

 Sužinosite, kokius darbus miške atlieka žmonės skirtingu sezono laiku: kada medžius sodina, pjauna, atlieka kitus darbus. O kad nesušaltumėte, galėsite ir patys atlikti miško inventorizacijos darbus: medžių matavimai, skaičiavimai, aprašymai, ir pan.

 

GROŽIO SALONAS FORTŪNA

Vaičaičio g. 5, mokinių skaičius – 1.

 

Jei tave domina darbas grožio srityje, galėsi iš arti pamatyti,  kaip įgyvendinami klientų norai bei pageidavimai. Salone teikiamos visos grožio procedūros vienoje vietoje.

 

 

Galėsi stebėti  kirpėjo, masažo specialisto, kosmetologo darbą, salono klientus pavaišinti kava. O draugiškas salono kolektyvas pasiruošęs atsakyti į visus tave dominančius klausimus.

 

 

 

 

KELIONIŲ AGENTŪRA JOTVA

V. Kudirkos g. 41, mokinių skaičius – 1.

 

Jei domiesi turizmo verslu, turėsi galimybę pamatyti kelionių agentūros darbuotojų darbą: klientų aptarnavimą, konsultavimą. Taip pat sužinosi, kaip sudarinėjami kelionių maršrutai, parenkami viešbučiai, skrydžiai ir pan.

 

Taip pat bus reikalinga pagalba ir įmonės darbuotojams: skydžių, viešbučių paieška, kiti maži darbeliai: siuntinių atnešimas, laiškų išsiuntimas ir pan.

 

 

 

MARIJAMPOLĖS PRIEŠGAISRINĖ APSAUGOS VALDYBA

Stoties gatvė 59, mokinių skaičius – 1-2.

 

Jei kada svajojai apie ugniagesio-gelbėtojo profesiją, turi galimybę iš arti pamatyti, kaip atrodo šių drąsių žmonių darbo aplinka, dienotvarkė ir visos kitos įdomios smulkmenos. Tavęs laukia išsami ekskursija, susipažinimas su priešgaisrinės apsaugos valdybos veikla, skyriais, darbuotojų atliekama veikla.

 

Ugniagesiai gelbėtojai pasiruošę tau surengti ir mažų išbandymų: reikės kuo greičiau apsivilkti gaisrininko aprangą, galbūt atlikti kitas užduotis, kurių mums neatskleidė. Taip pat galėsi išbandyt kvėpavimo aparatus, kitą gaisrininkų naudojamą įrangą. Tad tikimės, kad laukia šauni ir įspūdžių kupina diena.

P.S. Jeigu numatytą dieną vyks ugniagesių užsiėmimai, pratybos, greičiausiai jose galėsi dalyvauti ir tu J.

 

MARIJAMPOLĖS KULTŪROS CENTRAS

Vilkaviškio g. 2, mokinių skaičius: 1-4.

 

 

Tai puiki proga išbandyti save, jei svajoji apie kultūros vadybos, renginių organizavimo ir panašias studijas!

 

Galimybė dalyvauti tą dieną centre vykstančiose repeticijose.

Susipažinimas su kultūros centro darbuotojų atliekamu darbu, funkcijomis: dailininkas, scenografas, renginių režisierius, scenarijų kūrėjas, garso operatorius ir kt.

 

Kaip tikino kultūros centro direktorė – laukiami visi kūrybingi ir drąsūs žmonės. Kūrybinių darbų ir užduočių tą dieną tikrai bus!

 

RADIJO STOTIS KAPSAI

Kauno g. 102, mokinių skaičius – 1.

 

 

Jei domiesi žurnalistika, arba esi drąsus ir nebijai iššūkių, siūlome praleisti dieną tikroje radijo stotyje tavo mieste. Radijo stoties vadovė papasakos bei parodys čia dirbančių darbuotojų atliekamas funkcijas, galbūt pasitaikys galimybė stebėti žurnalisto darbą ir tai, kaip gimsta interviu.

 

 

Jei išdrįsi, galėsi pabandyti įgarsinti informaciją, kuri nuskambės radijo eteryje. Tad kaip ir diena radijo studijoje, taip ir tavo užduotys gali būti labai nenuspėjamos.

 

GAMTOS TYRIMŲ IR EKOLOGINIO ŠVIETIMO STOTIS

Varpo g. 13, mokinių skaičius – 1-5.

 

Šią įstaigą turėtų rinktis tie, kurie domisi biologija, augalais. Darbas stotyje priklauso nuo sezono, todėl žiemą, asistentai stotyje galės: susipažinti su herbariumo pavydžiais, padėti gėlininkei atrinkti  nurodytų sėklų užsakymus, kurie vėliau bus siunčiami į įvairias užsienio šalis, sėti ir sodinti augalus bei atlikti kitus kasdienius darbus.

 

Primename, kad stotyje veikia ir „gyvūnų kampelis“, todėl gali tekti padėti darbuotojams juos tą dieną ir prižiūrėti. Tad laukia įdomi diena gamtos ir gyvūnų mylėtojams

JANIKĖS KELIONĖS

Basanavičiaus a. 9, mokinių skaičius – 1.

 

Jei domiesi turizmo verslu, turėsi galimybę pamatyti kelionių agentūros darbuotojų darbą: klientų aptarnavimą, konsultavimą. Taip pat sužinosi, kaip sudarinėjami kelionių maršrutai, parenkami viešbučiai, skrydžiai ir pan. Praleidęs dieną kelionių agentūroje greičiausiai galėsi nesunkiai suplanuoti ir kelionę savo šeimos būsimoms atostogoms J

 

MARIJAMPOLĖS MIŠKŲ URĖDIJA

Vilkaviškio g. 71, mokinių skaičius 1-6.

 

Teks šiltai apsirengti, nes laukia ilga diena miške: atrinkti kandidatai vyks į vieną iš 7 Marijampolės miškų urėdijai priklausančią girininkiją ir dieną praleisite su girininku. Darbai miške vyksta ištisus metus, todėl sužinosi ir pats pamatysi, kas vyksta miške žiemą.

 

VAIKŲ ŽAIDIMŲ STUDIJA KODĖLČIUS

Vytauto g. 38, mokinių skaičius - 1

 

Ši studija išsiskiria tuo, kad vaikų ugdymo(si) procesas organizuojamas per žaidimą. Studijoje gausu įvairių priemonių, kurių pagalba veikla tampa patraukli pačiam mažiausiam ir pačiam vyriausiam vaikui. Todėl galėsi praleisti dieną su kūrybingais ir šauniais darbuotojais bei įvairaus amžiaus mažyliais (nuo 1 iki 6 metų). Laukiami visi kūrybingi, iniciatyvūs, atsakingi, mėgstantys bendrauti žmonės. Čia gali tapti ir pedagogų padėjėju, idėjų generatorium ir įgyvendintoju. Nusimato linksma ir įdomi diena J

 

SCENOS SERVISAS

Vytauto g. 48B, mokinių skaičius: 1-2.

 

Jei domiesi muzika, garso aparatūra ir panašiais dalykais, turi galimybę dieną praleisti įmonėje, prekiaujančioje muzikos instrumentais bei įvairia garso technika, apšvietimo sistemomis, scenos įranga.

Galėsi išbandyti muzikos instrumentus, garso pultus, stebėti klientų aptarnavimą, prekių užsakymą.

Jei įmonės darbuotojai gaus užsakymą paruošti aparatūrą renginiui, sumontuoti sceną, buvo pažadėta, kad ir moksleivis asistentas būtinai galės dalyvauti šioje veikloje J.

 

FOTOGRAFIJOS STUDIJA ŽYBSNIS

Kauno g. 121, mokinių skaičius 1-3.

 

Galėsite praleisti dieną su profesionaliu fotografu, stebėti, kaip vyksta fotosesijos, nuotraukų tvarkymas kompiuterinėmis programomis.

Taip pat bus galimybė ne tik sužinoti apie fotografiją, bet ir patiems išbandyti fotografo darbą: nuo fotografavimo iki nuotraukų apdorojimo.

 

KAVINĖ KAMPAS

Kauno g. 22, mokinių skaičius – 1.

 

Jei domiesi maisto gaminimu o galbūt net galvoji apie profesionalaus virėjo darbą, siūlome iš pradžių išbandyti savo jėgas kavinės „Kampas“ virtuvėje.

 Būsi ne stebėtojas, o tikras virėjo padėjėjas. Atskleisk savo kulinarinius sugebėjimus!

 

IKIMOKYKLINIO UGDYMO PEDAGOGO DARBAS

PADAVĖJO BEI PICŲ KEPĖJO DARBAS

mokinių skaičius – 4.

Jeigu tave domina darbas su mažais vaikais, turėsi galimybę išbandyti ikimokyklinio ugdymo pedagogo darbą įvairaus amžiaus vaikų grupėse: kartu dalyvausi dienos veiklose, bendrausi su vaikais, padėsi jiems atlikti įvairias užduotėles ir būsi pats tikriausias darželio auklėtojos padėjėjas.

Jei svarstei apie mokytojo darbą, galėsi stebėti pradinių klasių mokytojo darbą, pagalbėti jam arba mokiniams išspręsti užduotis. („Žiburėlis“).

Kadangi ikimokyklinio ugdymo pedagogo darbą dažniausiai renkasi merginos, siūlome bent vienai dienai šioje srityje savo jėgas išbandyti ir vaikinams. Galbūt tokia proga daugiau niekada nepasitaikys!

Mūsų partneriai: mokykla - darželis „Želmenėliai“, lopšelis - darželis „Rūta“, „Šaltinėlis“, „Šypsenėlė“, mokykla - daugiafunkcinis centras „Žiburėlis“. (DĖMESIO, ši įstaiga išsiskiria, tuo, kad integruojami įvairią negalią turintys vaikai, todėl darbas čia išskirtinis, reikalaujantis daugiau dėmesio ir rūpesčio).

Jei domiesi maisto gaminimu, siūlome dieną praleisti tikroje picerijoje. Būsi ne tik stebėtojas, bet personalui padėsi kepti picas, gaminti kitą maistą. Parodyk savo sugebėjimus, nes pomėgis gaminti maistą vieną dieną gali tapti ir puikia profesija.

 

O jei tave labiau domina bendravimas su klientais, galėsi išbandyti padavėjo darbą. Tad kviečiame bent vienai dienai prisijungti prie šaunaus picerijos kolektyvo.

 

Mūsų partneriai: picerijos „Arena Pizza“ ir „Can Can“.

 

 

 

SOCIALINIO DARBUOTOJO DARBAS šiose įstaigose:

MARIJAMPOLĖS SOCIALINĖS PAGALBOS CENTRAS, Bažnyčios g. 19, mokinių sk. – visuose padaliniuose po 1.

PAGALBOS SOCIALINĖS RIZIKOS ŠEIMOMS TARNYBA

 

Susipažinimas su socialinės rizikos šeimos tarnybos veikla, darbuotojais, teikiamomis paslaugomis. Praleidęs dieną šioje Tarnyboje, žinosi, kokios paslaugos teikiamos socialinės rizikos šeimoms. Taip pat galėsi kartu su socialiniu darbuotoju lankytis socialinės rizikos šeimose, identifikuoti pagrindines tų šeimų problemas bei planuoti jų sprendimo būdus. Tikimės, kad ši diena leis tau pamatyti nemažai socialinio darbuotojo darbinių situacijų ir veiklų, o dienos pabaigoje galėsi atsakyti sau į klausimą, ar socialinio darbuotojo darbas ir pagalba kitiems yra ta veikla, kuria mielai užsiimtum ir ateityje.

LAIKINOSIOS NAKVYNĖS NAMAI

 

Tai dar viena sitis, kur dirba ir pagalbą teikia socialiniai darbuotojai. Galėsi stebėtų jų darbą bei įprastas dienos veiklas: susirinkimus su gyventojais nakvynės namuose, prašymų priėmimus ir techninių priemonių išdavimą, dokumentų tvarkymą, ataskaitų ruošimą ir pan.

 

MARIJAMPOLĖS SOCIALINĖS PAGALBOS CENTRO KARTŲ NAMAI

 

Susipažinimas su centre veikiančiais padaliniais (Kartų namų Vaikų socialinės globos bei Socialinės globos padalinys), paslaugų teikimu, ten dirbančių darbuotojų pareigomis. Dienos metu taip pat vyks tiesioginis darbuotojų darbo stebėjimas: dokumentų ruošimas, darbas su klientais ir pan.

PAGALBOS NAMUOSE TARNYBA (pagalba senyvo amžiaus žmonėms)

 

Susipažinsi su šios įstaigos veikla, socialinių paslaugų teikimo tvarka ir organizavimu. Kartu lankysies kliento namuose, padėsi identifikuoti  problemas, įvertinti socialinių paslaugų poreikį. Diskusijos metu su specialistais, galėsi įsivertinti, ar pagalba senyvo amžiaus žmonėms būtų ta veikla, kuria mielai užsiimtum ir ateityje.

.

JAUNUOLIŲ, TURINČIŲ INTELEKTO SUTRIKIMŲ, DIENOS UŽIMTUMO PADALINYS

 

Susipažinimas su padalinio personalu, teikiamomis paslaugomis, padalinio veikla. Tavęs taip pat laukia dalyvavimas praktinėje veikloje (meninis ugdymas, asmens higienos mokymas, psichologiniai žaidimai bei mokymai) kartu su įstaigos specialistais: psichologu, socialiniais darbuotojais, užimtumo specialiste, slaugytoja. Tad turėsi galimybę pamatyti ir palyginti net kelių specialistų darbą bei atliekamas veiklas.

 

VILKAVIŠKIO VYSKUPIJOS „CARITAS“

Bendoriaus g. 3, mokinių skaičius: 1-2

 

Jei tave žavi bendravimas su žmonėmis bei pagalba kitiems - galėsi padirbėti Kalvarijos vaikų dienos centre, kartu su vaikais dalyvauti įvairiuose užsiėmimuose (pvz.: dailės terapijos pamokėlėse), arba praleisti dieną su Vilkaviškio vyskupijos Carito direktorės pavaduotoja ir iš arčiau pamatyti, kokia visgi yra socialinio darbuotojo diena.

SUVALKIJOS PENSIONATAS

Katiliškių km., Katiliau g., mokinių skaičius – 1.

 

Turėsi galimybę pamatyti socialinio darbuotojo darbo dieną, jo atliekamas veiklas, pabendrauti su pensionato gyventojais.

SVARBU: pensionate gyvena asmenys, turintys psichikos negalią. Todėl reikalingas stiprus, motyvuotas moksleivis, nebijantis bendrauti su žmonėmis, kurie šį pasaulį dažnai suvokia ir priima šiek tiek kitaip.