„Geresnio pasaulio link“

   2015-2016 m. m.  spalio - gruodžio mėn. Plutiškių gimnazijoje buvo įgyvendinamas Kazlų Rūdos sav. administracijos finansuotas pilietinio ir tautinio ugdymo projektas „Geresnio pasaulio link“ (vadovė socialinė pedagogė Rasa Kazlauskienė).

   Projekto dalyviai per įvairią projektinę veiklą turėjo galimybę sustiprėti kaip iniciatyvūs, pilietiški lyderiai, įgyti socialinių kompetencijų, teisinių žinių, praplėsti akiratį.

   Inicijuodami veiklas dalyviai susitiko su Marijampolės apskrities vyriausiojo policijos komisariato Kazlų Rūdos policijos komisariato pareigūnėmis, daugiau sužinojo apie administracinę teisę, dalyvavo teisinių žinių konkurse.

 

 Lapkričio mėnesį gimnazijoje buvo minima Tarptautinė tolerancijos diena. Klasių valandėlių, neformalaus švietimo metu buvo diskutuojama apie toleranciją, rengiamas kūrybinis stendas „Tolerancijos mozaika“.

 

Minint AIDS dieną gimnazijoje buvo  organizuotas protų mūšis „AIDS: geriau žinoti“.

 

Projekto dalyviai taip pat lankėsi Marijampolėje, Vytenio bendrosios paramos logistikos batalione, kur aplankė bataliono muziejų, sužinojo jo istoriją, bendravo su privalomos pradinės tarnybos kariais, apžiūrėjo karių gyvenamąsias patalpas ir visą batalioną.

 

 Dalyvavo edukacinėje programoje  Marijampolės kraštotyros muziejuje. Minint antikorupcijos dieną, gimnazijoje vyko diskusijos,  projekto dalyviai dalyvavo piešinių konkurse, kurį šia proga inicijavo LR Seimas.